כמה כסף הפסדת מביצוע פעולות שאתה יודע שאסור לעשות?
למה אתה לא עושה את מה שאתה יודע שעליך לעשות?
למה אתה חוזר על אותן טעויות שוב ושוב?
איך יוצאים ממעגל ההפסדים?
התשובות לכל השאלות האלה נמצאות במרחב המנטאלי...

יום שבת, 16 בספטמבר 2017

ניתוח השווקים לקראת שבוע המסחר הקרוב

האם הבנק המרכזי האמריקאי יאט את קצב רכישות האג"ח וכיצד הדבר ישפיע על השווקים הפיננסיים?
בשנת 2008, בזמן משבר הסאבפריים, החל הבנק המרכזי האמריקאי לרכוש אג"ח בקצב מהיר כאמצעי להזרמת כסף לשוק. זוהי דרך מקובלת על בנקים מרכזיים לעודד את הכלכלה כאשר זו חווה משברים או האטה. הזרמת כסף לשווקים לא רק מעודדת את הכלכלה, אלא גם עלולה לגרום להתעוררות אינפלציונית ולשחיקה בערך המטבע (אם תבחנו, למשל, את שער החליפין EUR/USD תראו שמאז השיא של יולי 2008 ה- USD אכן נחלש).

בשנת 2013 ניסה כבר הבנק המרכזי להפחית את הזרמת הכסף לשוק באמצעות הפחתת רכישות האג"ח, אך הזעזוע שהדבר גרם לשווקים שכנע אותו להמשיך בכך. כעת כאמור נראה שיתבצע ניסיון נוסף.

בהנחה שהדבר אכן יקרה, כיצד השווקים יגיבו לשינוי במדיניות הבנק המרכזי?

באופן קלאסי, הפחתת רכישות האג"ח תוריד את הביקוש להן, דבר שיוביל להעלאת הריבית (מכיוון שהפירמות והגופים שירצו לגייס הון באמצעות הנפקת אג"ח יאלצו לשלם ריבית גבוהה יותר כדי למצוא רוכשים).

בראייה קצת יותר רחבה, הדבר תלוי בפרשנות שהשווקים יתנו למהלך.

ישנם פרשנים הרואים במהלך שחרור משאבים של הבנק המרכזי כדי שיהיו זמינים לטיפול במשבר עתידי. אחרי ככלות הכל, הזרמת כסף לשווקים היא נשק יום הדין, ואם אתה משתמש בו כבר 9 שנים ברציפות לא תעמוד לרשותך תחמושת כאשר יום הדין הבא יגיע... ואם כך, האם יתכן שהבנק המרכזי אכן צופה משבר בעתיד הקרוב?

ואולי המהלך דווקא מצביע על ביטחונו של הבנק המרכזי בחוסנה של הכלכלה ולכן על ההכרח לצמצם את הזרמת ההון לשווקים כדי למנוע התפרצות אינפלציונית?

כאמור, מבחינה קלאסית הפחתת רכישות האג"ח אמורות להביא להעלאת הריבית על ה- USD, ולכן להתחזקותו. מה שיקרה בפועל תלוי בעיקר בפרשנות השווקים. את שבוע המסחר האחרון, אגב, סיים ה- USD בהתחזקות מול רוב המטבעות...

השבוע שחלף...
בסקירה של השבוע שעבר כתבתי על ההימור של ג'ורג' סורוס לגבי ירידות בבורסות האמריקאיות. אך טבעי שמאז הבורסות המשיכו לעלות ומדדי המניות המרכזיים שברו שיאים...

למרות הניתוח מהפסקה הפותחת את הסקירה, המטבע החזק ביותר בשבוע שחלף היה, ללא ספק, ה- GBP. החלש ביותר היה ה- JPY. מחירי הזהב והכסף ירדו השבוע, בעוד מחיר הנפט עלה בכ- 5%.

כל שלושת הצמדים שהוצגו בסקירה הקודמת נכנסו לפעולה, אולם הדבר התרחש כבר בפתיחת שבוע המסחר - מוקדם מדיי, ולכן לשיטתי לא היה מקום לחנוך עליהם עסקאות.

רוצים לנצל את החגים כדי ללמוד (במקום, בזמן, ובקצב המתאימים לכם) כיצד 
לחשוב ולהתנהל כמו סוחר מקצועי?
למידע נוסף הקישו כאן


ולשבוע הקרוב,

EUR/USD
ירידת המחיר מתחת לשפל של יום חמישי האחרון תשלים תבנית היפוך מבוססת רצועות בולינג'ר.

תבנית דומה מתקיימת בצמד AUD/USD.







USD/JPY
הנר של יום שישי האחרון הוא נר עוטף ("לא מושלם") המצביע כלפי מעלה ונוגע בממוצע נע 20 העולה... לכן פריצת השיא של יום שישי האחרון תשלים איתות לפי אסטרטגיית "חזרה למגמה"







USD/CAD
פריצת השיא של יום חמישי האחרון תשלים תבנית היפוך מבוססת רצועות בולינג'ר...








זהב
ירידת המחיר מתחת לשפל של יום חמישי תשלים תבנית היפוך מבוססת רצועות בולינג'ר ותספק איתות למכור את הזהב (בתמונה ה- CFD על הזהב...)








מדדי המניות בבורסה האמריקאית
כאמור הבורסה האמריקאית נהנתה משבוע ירוק נוסף, כאשר הפעם העליות לווו גם בנפחי מסחר גבוהים יחסית למה שראינו בחודשיים האחרונים. 7 מתוך 10 הסקטורים נהנו מעליות, ורק 2 סיימו את השבוע אדומים. אינדיקציה נוספת לעצמת ולנחישות העליות.

שני הרעיונות שהוצגו בסקירה הקודמת על מדדים סקטוריאליים לא נכנסו לפעולה, ומי מביניכם שמתעניין יוכל לזהות גם במהלך סוף השבוע הנוכחי שני מדדים סקטוריאליים העומדים להשלים תבנית היפוך, ולכן לספק איתות קונרקרטי...


אז כרגע המומנטום בשוק חיובי. האם מדובר במלכודת או בתחילת מהלך עליות נוסף? ימים יגידו. אני, בכל אופן, לא מזהה תבנית קונקרטית לאף כיוון.

שבוע מסחר מוצלח, ושנה טובה, לכולם!
























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה